JÄRVENPÄÄPÄIVÄ 2017

Vaalitohinat ovat takana ja aika siirtyä perusasioihin. Tänään vietettiin taas perinteistä Järvenpääpäivää. Aurinkokin ilmeistyi taivaalle, oli lämmintä ja ihmiset liikkeellä. Minulle Järvenpääpäivä on merkki kesän alkamisesta. Vielä viimeiset kokoukset ja sen jälkeen on aika ladata akkuja tulevia koitoksia varten.

Vuoden 2017 Järvenpääpäivää varjosti suru-uutinen Presidentti Mauno Koiviston poismenosta. Elämäni alkutaipaleella kuvittelin että presidentti on sama kuin Kekkonen. Mauno Koiviston ansiosta nykypäivän lapset, nuoret ja aikuisetkin ovat saaneet tottua vaihtuviin Suomen päämiehiin, mikä on mielestäni tervettä demokratiaa. Emme tarvitse yksinvaltijaa, vallan tulee olla kansalla. Presidentti Koiviston aikana presidentin valtaoikeuksia rajoitettiin ja pääministerin valtaa vahvistettiin. Tällä hetkellä meillä on pääministeri, joka haluaa johtaa Suomea kuin yritystä. Suunta ei ole hyvä. Valtiota ei voi johtaa samoilla pelisäännöillä kuin yritystä. Niiden olemassaolon tarkoitukset poikkeavat toisistaan; valtio on olemassa kansalaisiaan varten kun taas perinteisen yrityksen tarkoitus on tuottaa rahallista voittoa omistajilleen. Toivon pääministerillemme viisautta ymmärtää tämä ero tulevissa päätöksissä. Tulen muistamaan Presidentti Mauno Koiviston suurena valtiomiehenä, joka asetti Suomelle uuden suunnan. Hän tulee jäämään historiaan.

Tämän vuoden Järvenpääpäivänä kysyimme kuntalaisen mielipiteitä siitä, mikä tällä hetkellä on Järvenpäässä hyvin ja mikä taas ei toimi niin hyvin.

Vastauksissa eniten kiitosta sai kaupunkimme hammashoito. Järvenpäätä kiitettiin myös aktiivisuudesta, harrastusmahdollisuuksista, Rantapuistosta ja aika moni totesi kaiken olevan hyvin. Eniten lämmitti toteamus, että kaupungissamme on parhaat luottamushenkilöt.

Moitteita sai puolestaan Justin sähköisen ajanvarauksen ja sisäisen liikenteen toimimattomuus. Kiinteistöveron korkeus harmitti ja se, että Järvenpään työ- ja toimintakeskuksen toimitilat eivät ole esteettömiä. Asialle ”Tarttis tehdä jotain”, kuten Koivisto sanoisi.

Toivotan kaikille blogini seuraajille Aurinkoista ja Leppoisaa Kesää! Ennen kesätaukoa palaan vielä blogini pariin kertoakseni, mihin luottamustehtäviin minut kesäkuun valtuuston kokouksessa valitaan.

”Yleensä elämässä on viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. Yleensä se kannattaa siinäkin tapauksessa, ettei itse siihen edes uskoisi. Sillä usein on käynyt käänteisesti niin, että uhkakuvat alkavat toteutua juuri sen takia, että niihin varaudutaan.” Mauno Koivisto HS Kuukausiliitteen haastattelussa 25.11.2013