Luonto antaa voimaa ja terveyttä

Järvenpään demareiden vaaliohjelmassa painotetaan luontoarvojen vaikutusta terveyteen ja hyvinvointiin. Meidän demareiden tavoitteena on järvenpääläisten liikunnan, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kunnioittamalla luontoarvoja, huolehtimalla järvenpääläisten liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksista sekä panostamlla viher- ja ulkoilualueiden toimivuuteen ja monikäyttöisyyteen.

Tänään kävin kuvaamassa muutaman videon minulle tärkeissä ulkoilu- ja luontokohteissa. Rantapuisto on niistä läheisen sijaintinsa vuoksi minulle rakkain. Siellä kohtaavat niin nuoret kuin vanhatkin. Se tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia liikkumiseen, uintiin tai vain oleiluun.

Rantapuistoa onkin kehitetty monella tavalla. Nuorten skeittipuistoa puhdistettiin talkoovoimin lumesta ja saatiin näin käyttöön oikeastaan keskellä talvea. Senioripuisto näytti vielä olevan tyhjä, mutta uskon sen tulevan aktiiviseen käyttöön kunhan lumet ja jäät ovat sulaneet. Tänään sekä senioreita että heitä nuorempia veti kuitenkin enemmän puoleensa Tuusulanjärven jää, joka vielä kantoi ulkoilijoita.

Kasinonlahtea ja Sirkusaukion kehittäminen aloitetaan piakkoin. Itse toivon Sirkusaukiolle monipuolisempaa käyttöä niin kesäisin kuin talvisin. Tänä talvena sinne olikin jo jäädytetty luistelukenttä. Toivottavasti kesäksi saadaan sinne erilaisten pelien harrastajille paikka kuitenkin niin, että sirkukselle jää myös tilaa.

Kolmas kohde tälle päivälle oli Lemmenlaakso, joka tarjoaa luontoelämyksiä ympäri vuoden. Siellä on mukava samoilla ja tarkkailla luontoa.

On meillä hieno kaupunki!