Olen luonteeltani Velho

Kävin tekemässä Duunitorin tyyppitestin. Sen mukaan olen ”Arvoperusteinen, itselleni lojaali ja ihmisläheinen kehittäjä”. Voin allekirjoittaa testin tuloksen ja siksipä se on hyvä jakaa myös täällä.

Sinulla on taipumus suodattaa kaikki havaintosi humaanin arvomaailmasi läpi. Saatat välillä toimia ikäänkuin yhteisösi ”omatuntona”. Olet idearikas ja mielikuvituksellinen. Kommunikoit usein vertauskuvien avulla. Ponnistelet yhteistyön ja yhteisymmärryksen parantamiseksi.

Olet pohjimmiltasi pidättyvä, mutta sinulle tärkeissä asioissa saatat olla melkoisen ulospäinsuuntautunut. Hoidat asioitasi todennäköisesti mieluummin kirjallisesti (sähköposti, web-palvelut) kuin puhumalla. Osaat kuunnella muita ja ottaa huomioon heidän näkemyksensä – mutta tuoda esille myös oman mielipiteesi. Lataudut parhaiten läheistesi seurassa tai itseksesi.

Näet ympärilläsi erilaisia mahdollisuuksia ja uusia mielenkiintoisia asioita. Sinulla on varsin hyvä mielikuvitus. Tästä huolimatta osaat halutessasi keskittyä hyvinkin pikkutarkasti erityisesti sinulle tärkeiden asioiden yksityiskohtiin. Abstrakti ja teoreettinen ajattelu viehättää sinua, mutta olet monissa asioissa myös hyvin käytännöllinen. Oivaltaminen ja idearikkaus ovat sinulle tärkeitä.

Oma henkilökohtainen arvomaailmasi on pohja, johon kytket tekemäsi päätökset. Oma kokemuksesi ja tuntumasi asiaan sekä subjektiivinen ihmisten huomioonottaminen ovat ne periaatteet, joille rakennat päätöksesi. Mielestäsi on aina hyvä ottaa huomioon ihmisten tarpeet ja toimia empaattisesti. Olet useimmiten ihmisiä koskevien asioiden suhteen mieluummin salliva ja sopeutuva kuin kriittinen tai periaatteellisen jyrkkä.

Pyrit usein pitämään asioita auki mahdollisimman pitkään ja säilyttämään samalla mahdollisuuden muuttaa toimintatapaa tilanteen mukaan. Sinulle tärkeissä asioissa saatat kuitenkin olla hyvin päättäväinen ja järjestelmällinen. Et pidä jäykistä suunitelmista tai tiukoista aikatauluista, mutta mielestäsi oleellisissa asioissa saatat olla hyvin kurinalainen. Nautit kuitenkin enemmän matkasta päämäärään kuin perille pääsemisestä täsmälleen aikataulussa.