Strategisten päämäärien hyväksyminen/ ryhmäpuheenvuoro

§42 Kaupunginvaltuusto, kokous 10.6.2019

Monet sananlaskuista korostavat niitä vahinkoja, joita turha kiirehtiminen ja puutteellinen valmistautuminen saavat aikaan. Melko yleinen on sanonta ”hiljaa hyvää tulee” tai ”myöhästä se on hiiren haukotella, kun on puolet kissan suussa”

Meillä Järvenpäässä on strategiaa rakennettu hiljaa ja ehkäpä hyvällä menestykselläkin. Jossain vaiheessa jo tuli mieleen, jotta ”Ajan myötä paranee, mutta tuleeko koskaan valmiiksi” Strategiaprosessi on ollut liian pitkä ja kokonaisuus on ollut hieman hallitsematon. Kaikilla prosesseilla pitää olla alku ja loppu.

Strategiaa voidaan hioa loputtomiin saamatta sitä kuitenkaan valmiiksi. Voitaisiinko siis nyt todeta, että vaikka priimaa tavoitellaan, hyväksytään tämä ihan hyvä strategia? Priimaa tässä strategiaprosessissa on kuitenkin ollut kuntalaisten osallistaminen ja erityisesti lasten ja nuorten huomioiminen osallistamisessa. Heillehän me tätä tulevaisuutta Järvenpäässä rakennamme.

Aalto Yliopiston johtamisen laitoksen professori Eero Vaaran mukaan strategian ei tarvitse olla täydellinen, vaan strategiatyössä on hyvä olla itselleen armollinen ja jättää tilaa sen jatkokehittämiselle. – Jos se on kauhean suuri dokumentti, ei sitä kukaan jaksa lukea ja silloin siitä ei tule elävää strategiaa vaan kuollut strategia, sama tyyppi toteaa. Strategiasta ei myöskään kannata tehdä liian konkreettista, ettei se määrittele turhan tiukasti, mitä milloinkin voidaan tai ei voida tehdä.

Meillä on nyt valmiina ihan hyvä strategia ja nyt on aika lautakunnissa ottaa käsittelyyn mittarit, jotka ovat jopa strategiaa tärkeämpiä suunnan näyttämisessä.

Kommentit

Jätä kommentti