Yhdellä numerolla kaksi päätöstä

Antti Rinne totesi tänään puoluevaltuustossa, että kuntavaaleissa äänestäjät tekevät yhdellä äänellä kaksi päätöstä:”Mitä mieltä ollaan hallituksen pakkotyylistä ja päätös antaa tuki SDP:n inhimilliselle, turvallisuutta lisäävälle politiikalle.”

Mitä enemmän sote- uudistuksesta tietoa tihkuu, sitä epäilevämmin ja pelokkaammin sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuuteen suhtaudun. Kun niinkin yksinkertainen muutos kuin toimeentulotuen perusosan siirtyminen KELAn hoidettavaksi meni pieleen, mitä tulee tapahtumaan kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirretään maakunnalle kovalla kiireellä ja vimmatun yhtiöittämisen kautta? Hallitus ei taida ymmärtää leikkivänsä ihmisten terveydellä ja hyvinvoinnilla. Kyllä terveet, hyväkuntoiset ja hyvätuloiset muutoksesta hengissä selviävät. Toisin on niiden ”muiden” kohdalla.

Sote- uudistus ja varsinkin se ”autuuden antava” valinnanvapaus sisältää olettamusta, ristiriitaisuutta ja kaiken kattavaa epävarmuutta, joka toteutuessaan iskee korvillle juuri niitä kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Samoin tapahtui toimeentulotuen perusosan siirrossa KELAn vastuulle.

Nyt jos koskaan on jokaisen käytävä äänestämässä. Kaksi ääntä yhdellä äänetyslipulla!