Pirjo Komulainen

Blogi

Vuosi 2014 valtuutettuna

nimetön3

Vuosi 2014 on lopuillaan ja toinen valtuustovuoteni päättymässä. Tätä vuotta on sävyttänyt voimakkaasti talouden taantuma, joka on näkynyt myös Järvenpään kaupungin kunnallispolitiikassa. Kovaa työtä ja vaikeita päätöksiä yhdessä demareiden valtuustoryhmän kanssa on jouduttu tekemään erityisesti talouden tasapainottamisohjelmasta päätettäessä. Vastuun kanto ei aina ole helppoa eikä säästökohteista päättäminen mutkatonta. Valtuuston demariryhmä vastusti kaupungin työntekijöiden irtisanomisia ja olisimme olleet valmiita korottamaan veroja hieman enemmän ja etupainotteisemmin niitä välttääksemme, mutta jäimme kantamme kanssa vähemmistöön. Sen mukaan oli sitten tulevat päätökset tehtävä. Järvenpään kaupunki on joutunut sekä irtisanomaan että lomauttamaan työntekijöitään ja nämä toimenpiteet eivät voi olla vaikuttamatta kuntalaisten saamiin palveluihin. Vuonna 2015 toivottavasti nähdään viimeiset lomautukset ja irtisanomiset tuotannollisin ja taloudellisin perustein Järvenpäässä.

Vuosi alkoi valtuuston päätöksellä jatkaa Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitystä. Yhä tiukentuva talous näkyi myös tässä kuntien yhdistymisselvityksessä. Järvenpään kannalta on tärkeää, että kuntien raja-alueita hyödynnetään ja yhdyskuntarakennetta eheytetään. Järvenpää sitoutui lausunnossaan jatkamaan selvityksessä mukana oloa sen loppuun asti, vaikka sen enempää metropoli- kuin sote- ratkaisujen sisältöjä ei silloin tiedetty. Eikä tiedetä muuten vieläkään. Valtuuston kokouksen puheenvuoroissa edellytettiin myös muiden yhdistymisvaihtoehtojen ja itsenäisenä pysymisenkin mahdollisuuksien ja vaikutusten selvittämistä.

Kaupunkikehityslautakunnassa olemme päättäneet monista Järvenpään kehityksen kannalta tärkeistä hankkeista. Keskustan osayleiskaavaa käsiteltiin useassa kokouksesa, iltakoulussa ja seminaarissa. Mielestäni pääsimme hyvään lopputulokseen. Järvenpään uuden terveystalon JUSTin kaupunkikuvallisia näkemyksiä sovitimme lautakunnassa hyvässä hengessä yhteen ja rakennus tulee olemaan kaupunkimme ylpeys toivottavasti sekä käyttäjäystävällisyydessään kuin ulkonäkönsä puolesta.

Järvenpään Työväenyhdistyksen toimintaan olen osallistunut aktiivisesti. Olemme järjestäneet juttutupia ja osallistuneet Järvenpään erilaisiin tapahtumiin. Viimeisimpänä olemme olleet joulukadulla useana iltana ja viikonloppuna milloin glögitarjoilun, milloin makkara- ja joulutorttutarjoilun merkeissä tapaamassa ja keskustelemassa kuntalaisten kanssa. Samaan aikaan on alkanut demareiden kannatusluvut näyttää valoisimmilta ja niistä olemme torilla saaneet onnitteluja. Oma eduskuntavaaliehdokkaamme Emmi Mäkisen kampanja on polkaistu joulutunnelmissa hyvin käyntiin.

Vuonna 2015 jatkan Järvenpään työväenyhdistyksen johtokunnassa ja yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous asetti minut ehdolle kaupunginhallituksen jäseneksi vuodesta 2015 alkaen vaalikauden loppuun. Aloitan myös ensi vuonna kunnallisjärjestön puheenjohtajana, joten hommia riittää jatkossakin.

Haluan kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta ja toivottaa

Rauhallista Joulua

ja Parempaa Vuotta 2015